I maj måned har Regine fra Oversættergruppen valgt at nominere UNHCR (FN’s Flygtningeagentur), som gennem mere end 65 år har hjulpet flygtninge og personer i flygtningelignende situationer.

Jeg har mødt målrettede, åbensindede og hårdtprøvede mennesker med flygtningebaggrund i både ind- og udland. De har været vidner til og overlevet helt umenneskelige forhold. Vi kan lære utrolig meget af deres historier; om kærlighed, mod, frygt, videnskab, kultur, religion og fællesskab.

Forestil dig at skulle pakke alle dine ejendele på under 10 min. Du får ikke sagt farvel til venner og familie. Du når ikke at få dit pas og vigtige papirer med. Du skal ud på en lang rejse, hvor du endnu ikke kender destinationen, men du ved, at mange har mistet livet på vejen. Du flygter fra den by, hvor du er vokset op og har dine venner. Hvor du har skabt din fremtid. Hvor du mødte din første kæreste. Hvor du blev gift. Hvor dine forældre stadig bor i dit barndomshjem.

Du kan ikke sprogene i de lande, du krydser, og du må stole blindt på dem, der hævder at ville hjælpe dig. Du er forfulgt, bange og i en konstant stresstilstand.

Det er virkeligheden for millioner af flygtninge.

Der er i øjeblikket over 65 millioner flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. Oveni alle de glæder og udfordringer livet byder på, så er disse mennesker drevet på flugt fra deres hjem uden at vide, om de nogensinde kan vende hjem – hvis der er et hjem at vende tilbage til.

I dag har UNHCR knap 11.000 ansatte, der hver dag arbejder for flygtninge, asylansøgere, statsløse og internt fordrevnes rettigheder. Langt de fleste arbejder i felten med helt konkrete opgaver som at distribuere rent vand, varmetæpper, hygiejneartikler, lægehjælp samt hjælpe med at sætte telte og midlertidige boliger op. UNHCR kæmper også for flygtninges rettigheder gennem oplysningsarbejde og appellerer til både regeringer, erhvervsliv og civilsamfund for at opnå støtte til deres helt uundværlige indsats.

Flygtninge har ofte ikke ressourcerne til selv at kæmpe for deres sag – derfor er UNHCR’s arbejde så utrolig vigtigt. Der findes mange gode formål, men det, der står mit hjerte nærmest er at hjælpe flygtninge til en bedre tilværelse – ude, hjemme eller et helt tredje sted.

Der er mindst 65 millioner gode grunde til at støtte UNHCR’s arbejde!

Hvis du vil læse mere om UNHCR, kan du besøge deres hjemmeside.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Ingen vælger at blive flygtning. Støt UNHCR’s helt uundværlige globale indsats.

appellerer Regine fra Oversættergruppen.