Her i marts er det Hanne fra økonomiafdelingens tur til at nominere:

Når man arbejder i et tolkebureau, hvor kommunikation er i højsædet, lærer man hvor vigtigt det er for alle mennesker at blive lyttet til – og talt med. Det gælder uanset hvilken nationalitet man har, hvilken religion man tror på eller hvilken social status man har, og uanset om man er normalt fungerende eller handicappet på én eller anden måde…

Med dette som udgangspunkt vil jeg gerne nominere Glad Fagskole, Ringsted Afdelingen til #forskel2017.

Glad Fagskole Ringsted er et sted for unge mennesker med forskellige fysiske og psykiske handicap.
Et sted hvor de unge har en chance for at lære noget og derved få en mulighed for at vælge en uddannelse ud fra deres personlige interesser, frem for at blive kategoriseret ned i et ”samle klemmer-forløb”.
Det giver selvtillid og mod til at vise sig selv og omverden, at selv om man har et handicap, har man stadig ressourcer som er værd at gøre brug af.

Glad Fagskole bruger altid faglærere, som med en positiv indstilling stiller krav til elevernes faglige udvikling samt støtter op om at lære nye sociale færdigheder.

Alt, hvad der bliver produceret på skolen, indgår i en større sammenhæng med omverdenen. Eleverne lærer at forholde sig til krav fra erhvervslivet som – igen – er med til at udvikle de unges kompetencer og for nogle elevers vedkommende resulterer i, at de kan komme ud i det virkelige arbejdsliv.


Se en video fra TV Øst om Glad Fagskole herover. NB: videoen indlæses langsomt fra TV Øst – hav venligst tålmodighed :)

At besøge Glad Fagskole i Ringsted er altid en meget positiv oplevelse.
Så har du mulighed, så smut en tur til Glad Fagskole i Ringsted. Så får du en livsbekræftende oplevelse, når du har set film og tegninger fra deres TV/Animationslinie, hørt om deres undervisning i almene fag til de unge og har oplevet nogle smagsprøver fra deres glade køkken.

Hvis du vil læse mere om Glad Fagskole, kan du se mere på skolens Youtube-kanal eller besøge skolens hjemmeside.

Med disse ord, vil jeg afslutte min indstilling med Glad Fagskoles motto:

ALLE KAN NOGET