Vi tror på, at sprog er et vigtigt værktøj til at sikre forståelse og respekt mellem mennesker. Derfor markerer vi os med glæde i den offentlige debat, når snakken falder på tolkning og oversættelse. Samtidig har vi igennem mange år støttet vigtige sager, blandt andet på områder hvor sprog gør en forskel i menneskers hverdag.

Sidste år støttede Tolkegruppen Oversættergruppen P/S blandt andre Danmarks Indsamlingen, Translators without Borders og Velkomstfesten. I år vil vi naturligvis fortsat støtte disse og andre sager, men vi vil også gøre mere endnu. Derfor sætter vi et ekstraordinært beløb til side til velgørenhed. Det kalder vi #forskel2017:

Hver måned vil en af os nominere en velgørende organisation og fortælle jer om, hvorfor valget faldt på netop den.
I december sætter vi de nominerede til afstemning, og den mest støttede får en ekstra julegave fra os.

Vi starter med januar måneds nominering, som kommer fra Oversættergruppen:

Jeg hedder Tina og arbejder som sprogkoordinator i den skriftlige afdeling af Tolkegruppen Oversættergruppen P/S.
I forbindelse med vores månedlige velgørenhedsnomineringer har jeg valgt at nominere World Animal Protection – WAP (det tidligere WSPA).

Det var nemt vælge WAP til denne nominering, da de gør en utrolig indsats for at beskytte og hjælpe dyr, som er/har været udsat for mishandling, og i nogle tilfælde endda tortur.
Der er mange andre organisationer, som jeg kunne have valgt at støtte, men dyrene lider i stilhed uden mulighed for at forsvare sig; så hvis ikke vi mennesker taler deres sag, hvem gør så?

I 2016 har WAP fx …reddet 13 bjørne fra forfærdelige forhold i fangenskab i Pakistan og Rumænien. Vi er nået op på 1 million vaccinerede hunde, der nu ikke længere er truet af brutale masseaflivninger. Og vi har forbedret livet for millioner af landbrugsdyr ved at samarbejde med fødevarevirksomheder. Det har blandt andet givet mere plads og bedre forhold for grise og slagtekyllinger.

Jeg har herunder vedhæftet en video, som viser bare et lille udpluk af de hunde, elefanter, bjørne, grise og andre dyr, som har fået et liv fri for mishandling og lidelse takket være WAPs indsats i 2016.

WAP forsøger også ihærdigt at stoppe tyrefægtning i Spanien samt brugen af dyr i dyreshows og som underholdning for turister.

Hvis du vil læse mere om WAPs arbejde, kan du gå ind på deres hjemmeside.

Der er mange andre organisationer, som jeg kunne have valgt at støtte, men dyrene lider i stilhed uden mulighed for at forsvare sig; så hvis ikke vi mennesker taler deres sag, hvem gør så?

fortæller Tina fra Oversættergruppen om sin støtte til WPA og verdens dyr.